dinsdag 31 juli 2012

Oude Dames


Met haar 14 jaar is het al een oude dame onze teckel ‘Lotje Karlijn uit het Bladersgat’. Ik weet nog dat we haar uit Nederland meenamen. Vierentwintig uur zat ze, zo klein als ze was, in de auto parmantig tussen ons in. Pas tussen Tarragona en Valencia verdween ze naar het vooronder omdat ze het te warm kreeg. Het is een schat van een dier en omdat we toen nog al vaak voor ons werk weg waren, besloten we er nog een teckeltje bij te nemen om haar tijdens onze afwezigheid gezelschap te houden. 


Dat werd een halfzusje van haar, ‘Fleur uit het Bladersgat’ die ondertussen ook al 11 jaar oud is. Ze hebben alle twee dezelfde moeder namelijk: ‘Katja uit het Bladersgat’. Lotje heeft ‘Berend uit de Boevenkuil’ als vader en Fleur de Nederlands en Internationaal kampioen ‘Cobus uit de Boevenkuil’. Dat speelde trouwens geen rol bij de aanschaf van de hondjes. We zochten een vertrouwd adres en als we dat in Spanje hadden gevonden hadden we daar de teckels gehaald, kampioen of niet.

We dachten dat we Lotje een groot plezier hadden gedaan met een soortgenoot maar dat viel zwaar tegen. Zat ze normaal ieder avond achter mij op de bank nu verdween ze gelijk naar haar mand. Het leek wel of ze zich verraadde voelde omdat we een ander hondje in huis hadden gehaald en ze ging vanaf die tijd haar eigen gang. Behalve als er bezoek kwam dan wrong ze zich in alle bochten om aangehaald te worden. En geloof het of niet het heeft jaren geduurd voordat ze zich weer zo ging gedragen als eerst.

Fleur daarentegen moet weinig van andere mensen hebben maar is een vrijpot eerste klas en bijzonder pienter. We voelen ons soms net Caesar - de Mexicaanse hondenfluisteraar – aan een blik of een wenk heeft ze genoeg om je te begrijpen. Het leuke aan teckels vinden we dat ze je aankijken – iets wat maar weinig honden doen – en het echte knuffelaars zijn maar beslist geen schoothondjes. 


Iedere dag openen ze de jacht op hagedisjes in de tuin, pakken en passant een rat of een slang. Proberen een egel te pakken waarbij ze hun hele bek tot bloedens toe openhalen. De egel heeft zich opgerold en is gelukkig niet gewond, het bloed op zijn stekels is van de honden.

Ja- jullie begrijpen het natuurlijk al, we zijn hartstikke blij met onze oude dames.  6 opmerkingen:

 1. oh my goodness! that's a lot of quills! your old girls are beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een Beauty's Wout vooral de tweede wat een prachtige kleur en ze poseer zo lief
  Oh het oudje boven is ook een schatje hoor
  Lijk me heel gezellig twee van die dametjes erbij
  Groetjes en nog heel veel plezier met ze
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn twee mooie eigenwijze oude dames,
  ik kan me voorstellen dat jullie er verknocht
  aan zijn.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wout, Een paar prachtige portret foto´s van deze wat op leeftijd zijnde dames. Hopenlijk volgen er nog een paar gezonde jaartjes. Helaas hebben wij onze hond (kelly) 4 juli moeten laten inslapen. Ondanks ook al een behoorlijke leeftijd van 14, echt niet leuk!
  Groet,
  (Big)Ben (Groß Berßen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is niet leuk Ben, jullie waren ook verknocht aan jullie hondje. Je hebt zoveel plezier van die dieren en net zoals met kinderen vind je je eigen hondje echt de aller-leukste.

   Verwijderen
 5. Prachtige foto's van de oude Lady's mooie koppen om te schilderen ik hoop dat jij meer geluk heb als ik mijn Daisy mocht geen 14 jaar worden tot mijn spijt ik haar gisteren inlaten slapen groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...