donderdag 1 april 2010

Foutje

Ik denk dat Apeldoorn bellen weinig zin heeft want ik heb het foutje aan mezelf te danken.
Ik ben namelijk zo onverstandig geweest om de vijver recht onder het slaapkamerraam te construeren. En daar betaal ik ieder voorjaar middels slapeloze nachten de tol voor.
Dit jaar zijn ze iets later maar normaal begint aanvang maart een orkest te spelen wat niet van ophouden weet. Het is zo hard dat ik heb opgezocht of hier geen sprake is van Brulkikkers, maar het blijken toch gewone Iberische groene kikkers of Iberische meerkikkers (Pelophylax perezi) te zijn.
Het vervelende is dat ze onder het kwaken dingen doen die, zoals het er naar uitziet, het orkest volgend jaar nog harder doet spelen.

6 opmerkingen:

 1. Haha grappig tekstje ! Jaja die kunnen er wat van he, heb zelf ook jaren naast n vijver gewoond en kan meespreken over de slApeloze nachten wegens hun lawaai. Eén troost heb je : deze prachtige fotoreeks !
  Fijne paasdagen,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha, geweldig die kikkers. Wij hadden hier ooit een ontzettend lelijk bovengronds zwembad, naast het slaapkamerraam.... boomkikkers zijn daar dol op ha ha
  Succes met je orkest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ieder jaar breidt het orkest zich uit. Geweldig.
  Geniet er maar van, want het is in ieder geval beter dan een snelweg naast je huis.
  Mooie foto's.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héhé, achter onze tuin ligt er een groot natuurgebied en elk jaar krijgen we dat orkest te horen. Gelukkig net ver genoeg opdat het niet storend zou zijn. Integendeel, de kikkers wiegen ons in slaap ;-) Heerlijk geluid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Wout Kikers en Eenden kunnen een vreselijk kabaal maken
  prachtige foto's zijn het
  Ik woon bij een vijver op de 3e verdieping spijt als haren op mijn hoofd het heeft me al vele slapeloze nachten bezorgt
  Gr Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Wout,
  Ik zal je iets ergs opbiechten. Mijn ouders hadden ook een vijver en daarin zaten veel kikkers. Mijn broers en ik vonden dat gebrul vreselijk. Omdat ik de jongste was kreeg ik de opdracht om de kikkers te vangen en naar de polder te brengen. Na drie dagen vangen leek het rustig tot er 's nachts toch weer gekwaak te horen was. De volgende dag opnieuw met het schepnet in de weer en ja hoor toch nog een kikker te pakken. Ik op mijn fietsje om de kikker weg te brengen maar had geen zin om voor de vierde dag op rij naar de polder te gaan dus dumpte ik het laatse exemplaar maar in de dichst bijzijnde sloot. Toen ik terug kwam zei mijn moeder: je bent wel heel snel terug. Waar heb je hem gebracht? Ik zei: in de sloot bij Fam. Buiys. Ja maar dan is ie zoweer terug. Nee hoor antwoorde ik. Ik heb hem er heel hard in gegooid.
  Als verzachtende omstandigheid kan ik alleen inbrengen dat ik ongeveer 8 jaar oud was. en nadat ik van mijn moeder een uitbrander had gehjad heb ik nooit meer iets dieronvriendlijkers gedaan dan bio industrie vlees eten.

  Met groeten Ton

  PS. Nu ik zelf twee vijvers heb vind ik het geluid trouwens heel goed te pruimen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...