dinsdag 19 februari 2013

Vogels


Al geruime tijd zijn er heel weinig vogels te zien in de Marjal de Pego-Oliva. Of het komt door de aanhoudende jacht, de crossfietsers, de loslopende honden of door de zachte winter, weten doe ik het niet. Wat ik wel weet is dat het knap frustrerend is om prachtige foto’s van vogels in de sneeuw te zien uit West-Europa en hier doelloos te zitten wachten op een overvliegende mus. Daarom de steven gewend en maar eens kijken of er ergens anders vogels zitten.


Ik kom terecht in de haven van het mooie stadje Altea, want hier zijn regelmatig Kuifaalscholvers te zien, alleen nu niet. Wel zie ik een Knobbelzwaan tussen de bootjes rondscharrelen en dat is heel bijzonder, want Knobbelzwanen steken in principe de Pyreneeën niet over. Door het felle tegenlicht kan ik niet zien of het een tam en gekortwiekt exemplaar is.


Aan het einde van de haven zijn enkele vissers bezig netten te boeten. De meeste van hen zijn donkere mannen uit een Afrikaans land, vermoedelijk Senegal. Hun schip met een registratienummer uit Barcelona ligt langs de kade bij de benzinepomp van Repsol. Tegen het gebouwtje van de benzinepomp aangeleund zie ik de familie W uit U. Het hoogtepunt van de dag voor de familie W uit U is om daar - onder het genot van een slok water – de grootste krant van Nederland te lezen.


Als ik de hoek van het gebouwtje omloop ligt een visser van het vissersschip uit Barcelona, geknield richting Mekka. Dit dagelijks een paar keer herhaalde ritueel blijkt nog heel wat tijd in beslag te nemen.


Ondertussen zie ik dat de hengelaar op het einde van het havenhoofd nog steeds in de zelfde houding zit, terwijl ik toch steeds oplette of hij beet had. Zal ik er naartoe lopen en hem aanstoten om te kijken of hij beweegt?


Toch nog vogels gezien! Maar de soort is moeilijk te determineren

14 opmerkingen:

 1. sorry for the shortage of birds, but the first and last shots are beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat jullie daar momenteel zo weinig vogels zien.
  Het klimaat zal ook wel meespelen denk ik.
  Hier is het koud, de gevoelstemperatuur ligt momenteel rond de -5 graden, een harde koude noordoosten wind zorgt hiervoor.
  Ik vind dat je toch een paar prachtige opnames heb kunnen maken.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wout
  waqt een mooie foto's en mooi van kleur.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knappe reeks! Vooral die eerste en laatste vind ik ook geweldig. Prachtige kleuren in die eerste.
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Wout, ik ben onlangs een blog begonnen met al thema het Cantabrisch Gebergte. De bedoeling is het geven van info over landschap en wandelen, en de natuur in al z´n aspecten (dieren, wilde bloemen, vooral orchideeën, en ook geologie). Tevens is het een prachtig gebied dat uitnodigd tot het maken van foto´s.

  De link is: http://wildnaturespain.blogspot.com.es/

  Neem even een kijkje, en als je vindt dat het de moeite waard is, zou ik een link op prijs stellen.


  Groetjes

  Marius van Heiningen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Wout,

  leuke post waarbij ik de foto van die twee ouderen speciaal vind. Hoop dat je nog veel kan dieren / natuur kan genieten!

  groeten Joeri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Wout, je weet toch steeds weer een mooi sfeerbeeld te creeren met je landschapsfoto's. Wat dat betreft heb je echt een herkenbare eigen stijl. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel kleurrijke foto's lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig je foto's zijn zeer sprekend en ook die met vreemde patatjes of de vreemde.... Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben net terug van Moraira en mis al het mooi's dat daar te zien is. Je reeks is heel mooi om naar te kijken!

  Grtjes
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...