dinsdag 25 mei 2010

Badajoz, Extremadura

Met een oppervlakte van 21.766 km², is Badajoz de grootste provincie van Spanje. De bevolkingsdichtheid ligt ruim onder het nationale gemiddelde van 92,2 inwoners per km² (2009). Het maakt samen met de provincie Cáceres deel uit van de autonome deelstaat Extremadura. Ter vergelijking, Nederland heeft 397,7 en België 341,5 inwoners per km² (2009).
De provincie Badajoz grenst in het noorden aan de provincie Cáceres, in het zuiden aan Huelva, Sevilla en Córdoba , in het oosten aan Ciudad-Real en Toledo en in het westen aan Portugal. De economie van Badajoz is gebaseerd op landbouw en in toenemende mate het toerisme.
Grote Trap
De provincie Badajoz is één van de weinige plaatsen is Europa waar je de Grote Trap (Otis tarda) nog kunt aanschouwen. Deze vogel die zo hoog kan worden als een Ree, is door het verlies van zijn habitat en door overbejaging in grote delen van Europa uitgestorven.

3 opmerkingen:

 1. Prachtige serie Wout die ene met dat witte huisje SUPER de andere ook maar je heb er soms die er dan gewoon uitspringen de prachtige blauwe lucht je woont in een prachtig land
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waanzinnig mooie foto's, een prachtige serie!
  Groeten,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...