vrijdag 24 september 2010

Plaza de la Obra

Ik kwam onlangs in een dorp in Aragón - met een groot plein - waarvan één zijde geheel door een enorme ruïne in beslag werd genomen.
In de plaatselijke bar hoorde ik dat het bouwwerk er al vele, vele jaren staat en dat eigenlijk niemand nog weet aan wie het toebehoorde. Het verhaal gaat dat een adellijke familie uit Madrid, die van oorsprong uit deze streek kwam, een paleisje wilden bouwen. Door een sterfgeval is de bouw stil gevallen en nooit meer hervat. Dat het al heel lang geleden moet zijn blijkt wel uit het feit dat niemand meer precies weet wie de opdracht gaf voor de bouw en wanneer het werk stil is gevallen. Het plein heet “Plaza de la Obra” (Plein van het werk), maar het werk is stilgevallen en een ruïne is overgebleven. Plaza de la Ruina zou dus een meer logische naam voor het plein zijn.


Camino Real

Toen ik, toch niet helemaal tevreden met het antwoord, wat ging googlen bleek dat er op dit onooglijke plein een herberg heeft gestaan waar de katholieke koningen en andere vorsten zoals, Filips II, Filips V en Karel II die op doorreis waren op de Camino Real, hebben overnacht. Over het paleisje in aanbouw kon ik niets vinden, dat verhaal is gehuld in de nevelen van het verleden.

5 opmerkingen:

 1. Interessant verhaal Wout en mooie foto's
  ik vind het heel mooi om van oude gebouwen of ruïne foto's te maken
  Die deur en dat balkonnetje mooi voor een close-up
  Fijn weekend groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wout.....

  Hoe is het mogelijk hè....eerst word er een kapitaal in gestoken en vervolgens nooit afgebouwd....
  Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig was geworden en verder ging googelen....niet veel wijzer geworden dus...en wij ook niet....

  een mooie opname, van een interessant onderwerpt....

  groetjes en fijn weekend Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wout,

  Mmmmm aan de ene kant is het natuurlijk wel een enorme verkwisting om er zoveel poen in te steken en er vervolgens een bouwval van te maken.
  Maar aan de andere kant moet ik ook wel heel stiekem toegeven dat het geweldige foto's oplevert.
  Met lekkere vette contrasten en veel detail.
  Hoe zei cruijff dat ook al weer?
  Elk nadeel heeft zijn voordeel of andersom :-)))

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enerzijds zonde he, maar anderzijds reuze interessant... Zou ook verder gaan zoeken zijn hoor ! Levert je in ieder geval mooie foto's op met veel detail en sfeer. De naam van dit pleintje is ook wel typerend, plein vh werk jaja nog heel veel werk als je't mij vraagt.
  Groetje,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...