zaterdag 11 september 2010

De herfst komt eraan

Je kunt het je nauwelijks voorstellen met temperaturen van ca. 30º C. overdag. Toch zag ik van de week, in het binnenland van Spanje, dat de ooievaars en eenden zich al beginnen te groeperen. Aan het eind van deze maand is de vogeltrek in volle gang en komen ook de eerste Kraanvogels weer naar het Iberisch schiereiland op weg naar hun overwinteringgebied in Extremadura. Tienduizenden vogels steken dan de Pyreneeën over om via de straat van Gibraltar naar Afrika te trekken of om in Spanje en Portugal te blijven overwinteren. Ik wens ze een goede reis en hopelijk houden die idioten onderweg - met van die veertjes op hun hoed - hun geweer eens in het foedraal, de vogels zijn er tenslotte niet alleen voor de jagers.

6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Wout
  Wat mooi om al die vogels te zien en zich al aan het verzamelen ja je merkt het al hoor dat het herfst word ( hoewel bij jullie nog lekker warm )prachtig de vliegende ooievaars
  Fijne dag groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus ook in Spanje zijn de tekenen van de herfst er al. Prachtige foto's heb je van deze vogels gemaakt. Ik hoop ook dat er geen worden neergeschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wout....
  ben het met je eens, de meeste rassen van dier en vogels hebben echt geen jagers nodig....
  als ze een dier uit hun leiden verlossen is dat wat anders maar anders gewoon het geweer boven de schoorsteenmantel laten hangen, dacht ik....
  heel mooie serie...de foto's zijn prima belicht en heel mooi van scherpte...

  gr en fijne zondag, Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat de vogels betreft is het wel heerlijk dat het herfst wordt. Dan valt er weer veel te beleven. Prachtig Wout, die enorme groepen ooievaars en eenden. Jij boft om dat allemaal te kunnen zien.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wout ! Wou dat ik met hen mee kon vliegen naar die warme oorden ... Supermooie beelden, vooral de foto met de 2 ooievaars valt bijzonder in mn smaak !
  Groetje,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I seem to hear beating of the Nature.
  Thank you for showing a splendid view...

  ruma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...