dinsdag 16 augustus 2011

Zonnig & Warm


Het is snikheet op het pleintje waar de wekelijkse markt wordt gehouden. Afgezien van een oud doordouwertje is er niemand te zien. Geen wonder dit is de warmste maand van het jaar en door de huidige crisis zijn er ook minder toeristen die dit Portugese dorpje bezoeken. En het waren er al niet veel die de moeite namen om deze ver van de kust gelegen streek te verkennen. Zeker als het zo warm is blijven de mensen liever dicht bij het water van de zee. Ze gaan niet rond banjeren op het ongeplaveide pleintje van een vervallen dorpje die geen enkele toeristische attractie heeft.


De meloenverkoper zag de bui al hangen toen hij vanmorgen vroeg vertrok, zijn ontvangsten hoeft hij niet te tellen want die zijn er niet. Ik ken deze streek al heel lang en er is nauwelijks iets veranderd, ook niet tijdens de goede jaren. Alles is vrijwel nog net zo als veertig jaar geleden en toen was het al armoe troef.

En het weer voor morgen? .........Zonnig & Warm! 

5 opmerkingen:

 1. Het zal al weer een 15 jaar geleden zijn dat ik in Portugal was, aan de zuidkust.
  Ik vebaasde me toen over de lege snelwegen, die het landschap hadden verpest.
  Nu leer ik dat de Portugese begrotingsproblemen er uit voortkomen dat EU leningen zijn gebruikt voor deze snelwegen, die niets hebben opgeleverd dan schulden, met de bijbehorende rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's waarin je de situatie mooi weergeeft. Hoewel het natuurlijk niet mooi is voor de potugezen. gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een weinig optimistisch verhaal, maar wel heel sfeervolle foto's die het verhaal heel goed weergeven, met een verrassende omslag aan het eind. Prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie sfeerbeelden, stuk voor stuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie foto's waarmee je een realistisch beeld weergeeft van de situatie aldaar...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...