dinsdag 1 oktober 2013

Rondje Marina-Alta, Wolkenluchten

Maandag wist ik het zeker, we zouden weersverandering krijgen. De strakblauwe lucht was verdwenen, dreigende wolken doken op en in de verte klonk gerommel. Vlug er op uit want je ziet hier maar zelden echte wolkenluchten dus daar moest ik van zien te profiteren. 


Op het binnendoor weggetje van Moraira naar Benitachell staat een huisje waarin een boertje zijn gereedschappen bewaard. Hij heeft er tegenwoordig ook altijd een pot witte verf staan want ieder keer zit zijn huisje onder de graffiti. Ik weet nog dat er jaren geleden een artikel in “De Telegraaf” stond van een mevrouw die een tabakszaak had in Amsterdam en naar Moraira was verhuisd en het daar zo leuk vond omdat je er nergens graffiti zag. Als ik hier nu ergens graffiti op de muur zie gekalkt moet ik altijd aan dat artikel denken want het was natuurlijk een onzin verhaal. Stilstand is niet altijd achteruitgang, we hebben het hier nu ook. In Amsterdam waren ze gewoon wat eerder met graffiti en de bijkomende verloedering, hoewel ik moet zeggen dat er soms ware meester-werkjes tussen zitten.


Tussen Jávea en Jesus Pobre ligt ook zo’n binnendoor weggetje. Leuk om te rijden want je hebt er prachtige vergezichten, maar o zo slecht voor je autolak. Aan berm maaien doen ze hier niet zoveel en sommige paden groeien dicht. Berm maaien is hier natuurlijk ook wat lastiger dan in Nederland of België vanwege de vele stenen in de berm, die bij het maaien soms met hoge snelheid weg stuiteren. De wijngaarden beginnen ondanks de hoge temperaturen toch al wat te verkleuren.  

In Pinos – Gemeente Benissa – begint het echt donker te worden, het zal wel gaan regenen. Maar als ik deze morgen de luiken opensla blijkt het stralend weer te zijn en wijst de temperatuur op het midden van de dag zelfs 31ºCelsius aan. Niets weersverandering, weer een warme dag en weg mooie wolkenluchten.

7 opmerkingen:

 1. Bekend gebied Wout, de Valls. Vol met tjiftjaffen, hoppen en vinken. We hebben er een kleine cottage gehuurd tot 22 december en komen eind october aan, moie foto's en heerlijke plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto's, prachtig dat licht in combinatie met die donkere luchten. Fotogenieke plekjes heb je uitgezocht voor ons! Hartelijke groet, marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie wolkenluchten en mooie landschappen Wout, ik geniet
  even mee van deze mooie uitzichten.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is weer genieten van je prachtige foto´s Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's mooie omgeving is het daar. Wij noemen dat altijd een steek zonnetje omdat er mogelijk, hier niet, regen aankomt. Ik vind de kleuren dan altijd zo mooi.
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...