dinsdag 31 augustus 2010

Brand in Vall de Alcalà

In het gebied dat bekend staat als "de long van de Marina-Alta" staat sinds gisteren een gebied ter grootte van ruim 500 hectare in brand. De bosbranden ontstonden in Vall d’Alcalà en Vall de la Jovera (La Solana) en hebben zich inmiddels uitgebreid naar de Vall de Gallinera. 13 blusvliegtuigen en helikopters, o.a. uit Valencia, Alicante en Murcía proberen het vuur onder controle te krijgen. Meer dan 100 personen zijn dag en nacht bezig om de bosbranden te bestrijden.Vandaag omstreeks 19:00uur is het sein brandmeester gegeven.Er zijn 2 mensen gearresteerd die ervan worden verdacht de bosbranden te hebben veroorzaakt. Hen wordt nalatigheid ten laste gelegd.Zij zullen binnen 2 dagen voor de rechtbank in Denia verschijnen inzake hun betrokkenheid bij deze bosbrand.

Bovenstaand krantenartikel is van ruim een jaar geleden. Zoals je op de foto’s van nu kunt zien is er nog nauwelijks groen te ontdekken, dat zal ook nog wel even duren want het duurt ongeveer 30 jaar voordat een gebied zich na een bosbrand hersteld van de opgelopen brandschade. Als het gebied in die 30 jaar tenminste geen nieuwe bosbrand krijgt te verwerken en daar heb ik een hard hoofd in want dit was de zoveelste brand die, kort na elkaar, door de valleien raasde en het laatste beetje groen vernietigde.

7 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Wout wat is dat afschuwelijk hé die bosbranden
  dat vind ik zo erg en mensen die zo iets doen ja die moeten ze levenslang opsluiten
  want dat zijn dingen die ik niet kan begrijpen
  als je zoiets weer op de TV zie word ik er helemaal niet goed van en dikwijls komt het door mensenhanden hé
  het word er niet beter op
  fijne dag hé en hopelijk is de temperatuur wat beter daar
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja stom is dat h`Wout, dat mensen
  zo roekeloos met onze mooi natuur omgaan.
  en het ergste is je doet er geen mooie aan...
  prachtige opnames met een documentair gehalte...
  heel mooi belicht...

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is inderdaad niet veel groen te zien daar. Voor de foto's is dat niet erg want zonder groen zijn ze ook prachtig, maar voor de natuur is zo'n brand natuurlijk vreselijk.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die brandstichters moeten dan ook 30 jaar krijgen, in ieder geval als't opzettelijk gebeurd is ! Ook al is 't groen weg, wat ik erg betreur, toch vind ik de laatste foto op zich n heel knap beeld ! Prachtige aardetinten tegen n stralend blauwe lucht
  Groetje,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tremendous photos you show to us, landscapes of my dear Spain. I like your point of view.
  Warm greetings

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat soort nalatige idioten mogen ze van mij ook keihard straffen, bij brandgevaar hebben we hier een county wide burn ban, je krijgt een bericht per telefoon en overal bij winkels etc hangt de melding. Je kunt het niet missen zo. Overtreders worden heel zwaar bestraft (terecht), ik vind het altijd zo zielig voor de dieren die in de branden omkomen en dat het zo lang duurt voor er weer iets groens te zien is. Echt zonde ! en die brandlucht, dat duurt ontzettend lang ook voor die verdwenen is.

  Wel erg mooie foto's !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...