zaterdag 28 mei 2011

Door het oog van de naald

We hebben een hal in een dorpje vlak bij Benissa. Toen we gisteren thuis aan de koffie zaten kregen we een telefoontje van de buurvrouw uit dat dorpje, of we onmiddellijk wilden komen want er was brand op het terrein naast het onze.


Toen we arriveerden had het vuur al de houten balken van de aanbouw op ons terrein aangetast en er stond een stapel pallets te branden. Die aanbouw staat vol met oude meubelen dus we zaten behoorlijk in onze rats. Temeer daar het meer dan een uur duurde voordat de brandweer arriveerde. Ze moesten helemaal uit de Vall de Gallinera komen een afstand van ca. 50 kilometer over grotendeels smalle wegen.  Toen ze eenmaal aan het blussen waren was na enige tijd het bluswater op – ze hadden in de Vall de Gallinera  ook al moeten blussen - en moesten ze water gaan tanken in Benissa. Onderwijl hebben we met tuinslangen de boel natgehouden maar dat viel niet mee want precies onder de brandhaard liep de waterleiding en die was na verloop van tijd lek gesmolten, zodat we haast geen druk meer op de slangen hadden.Ik heb geen foto’s van de brand kunnen maken, want daar stond mijn hoofd even niet naar. Maar na afloop heb ik met trillende handen nog wat foto’s gemaakt van het nablussen, onderwijl het opperwezen dankend dat het zo goed is afgelopen.

11 opmerkingen:

 1. Hallo Wout,

  Wat een uren van vreselijke spanning hebben jullie meegemaakt!!!
  Het is afschuwelijk om die hoge vlammen te moeten zien en niks te kunnen doen omdat het bluswater op is.
  Maar al met al zijn jullie er wonderwel goed van afgekomen.

  Ja het geeft al de hele week problemen met reacties plaatsen bij Blogger....
  ....maar het euvel is heel simpel op te lossen:
  als jij je aanmeld in je Google account met je emailadres en wachtwoord heb je er waarschijnlijk voor gekozen, aangemeld blijven en hebt het blokje aangevinkt,haal dat vinkje weg en het probleem is opgelost!!!

  Sterkte met al de emoties verwerken,kan me voorstellen dat zoiets niet in de koude kleren gaat zitten.

  Met vriendelijke groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Wout wat een ramp.
  Vuur is zo definitief en alles verwoestend.
  Ik kan me voorstellen dat je geen foto's van de brand zelf kon maken, je hoofd stond er niet naar en je had je handen vol met nablussen.
  Hopelijk zijn er geen gewonden gevallen.
  Heel veel sterke bij het opruimen en het verwerken.
  Groetjes, Karina

  PS ik gebruik firefox als browser en heb daar geen problemen bij het reageren.
  Reacties geven met de normale i.e.explorer werkte bij mij ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superb documentary ..
  Like the style of work with your camera !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wout dat is dus echt geluk hebben gelukkig is alles goed afgelopen maar ik denk dat de angst nog wel een poosje blijf hou je taai hé
  en ik wens jullie heel veel sterkte toe
  Hartelijke groet
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een toestand, weet je de oorzaak? Een onvoorzichtige buurman of zo? Maar ik begrijp dat je geen uitverkoop vanwege rook- en waterschade hoeft te houden? Toch moet je vast heel wat schoonmaakwerk verrichten, opnieuw verven, etc. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hou Wout...

  Karina heeft gelijk, het schijnt waar te zijn dat je met firefox prima kunt bloggen, ik gebruik het zelf al jaren, gratis te downloaden...je kunt ook onder anoniem reacties plaatsen!!!

  Dus eigenlijk viel de schade nog mee, maar goed de schrik ziet er goed in

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ger, het werkt weer. Ik kan weer reacties plaatsen. Heel hartelijk bedankt voor je interventie.

  Edwin y Cornelia, dank zij Ger kan ik antwoord geven. Op het terrein naast de hal lag een stapel oude ijzeren reclameborden en een oude metalen steiger. Metaaldieven hebben met een slijpschijf dit metaal bewerkt en gestolen. Er is waarschijnlijk een stuk gloeiend metaal blijven smeulen en heeft het gras en de boompjes in brand gezet en is daarna overgeslagen naar ons gedeelte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was wel even schrikken. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd en is de inboedel gespaard gebleven.
  Sterkte met de verwerking.
  Groet Aart

  BeantwoordenVerwijderen
 9. That's sad Wout...
  At least nobody got hurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei dat is minder ... vuur en water zijn grote verwoesters , ben er bang van... gelukkig heb je niet teveel schade... Moed bij de herstellingswerken !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...