maandag 6 juni 2011

Sprinkhaan

Door het ongekend natte voorjaar aan de Costa-Blanca is er dubbel zoveel werk in de tuin. Normaal is het nu warm en droog maar dit jaar is het vaak bewolkt en valt er regelmatig regen. Door al dat water blijven de planten maar doorgroeien en moet er regelmatig gesnoeid worden.


Afgelopen Zaterdag heb ik een palmboompje afgezaagd en vandaag wilde ik de bladeren opruimen. De kern van het palmboompje was, ondanks dat hij een heel eind was afgezaagd, toch nog doorgegroeid. 


Een Sprinkhaan vond het waarschijnlijk een lekkernij want hij zat er heerlijk aan te knagen. Even stond ik in dubio om de Sprinkhaan snel in mijn mond te stoppen want ze schijnen een delicatesse te zijn, maar ik ben eigenlijk toch meer voor de patat met mayonaise.


Als zo’n Sprinkhaan lekker zit te smikkelen blijft hij rustig zitten als je hem wilt fotograferen maar je kunt aan hem merken dat hij je wel blijft volgen. Al is de lichaamstaal van insecten moeilijk te begrijpen. Zo lag er vorige week al dagen een grote Meikever doodstil en met zijn pootjes omhoog op het terras, hij lag in de schaduw en in de regen en de teckels snuffelden eraan. Iedere keer wou ik het diertje opruimen, maar het kwam er niet van. Ik verbaasde me er wel over dat er geen mieren op het dode insect afkwamen. Gisteren vielen er zonnestralen op het plekje waar hij lag en ik zag in mijn ooghoek dat hij begon te bewegen. Ik heb hem opgepakt en op de vensterbak gezet, ben naar binnengelopen om mijn camera te pakken en weer naar buiten gegaan om hem te fotograferen en weg… Meikever. Ben voor de rest van de dag aan de drank gegaan want een fotograaf die nog niet snel genoeg is om een half dode Meikever te fotograferen, is geen fotograaf.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Wout,

  Nou als er een ding is dat jij met deze serie wel bewijs is dat jij juist wel een hele goede fotograaf ben.
  Wat een prachtige opnames, super scherp en mooi vol in beeld, elk detail van de sprinkhaan is hier te bewonderen.
  Die kever heeft jouw gewoon dik in de maling genomen.
  Dus laat die fles maar in de kast staan.
  Maar mocht je de fles wel pakken.........dan zeg ik proost op deze mooie foto's.
  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha Wout
  je wil me toch niet wijsmaken dat je zo een levende Sprinkhaan naar binnen werkt ?? hij is wel super mooi zeg je heb er prachtige foto's van gemaakt hier is het te droog dus er verander wel wat en dat je de meikever niet kon vastleggen ha ha volgende keer ietsje snelle wezen
  fijne dag hé en niet te veel patat mat mayonaise ook niet zo goed maar af en toe heel erg lekker
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wout...........
  Ik denk wel dat je een goede fotograaf bent hoor...
  ik weet het eigenlijk wel zeker dus niet direct aan de drank...gaan je handen zo van trillen en is slecht voor fotografie...
  Wat een gave sprinkhaan, mooi beest, goed dat je hem eerst heb vastgelegd...
  Heb je hem later nog geproefd.???
  Is idd waar als ze iets lekkers hebben, kun je ze uitgebreid fotograferen en lijken ze voor niets en niemand bang...
  prima opnames!!!

  Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wout
  wat een geweldige close-ups.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt super zoals je die sprinkhaan hebt vereeuwigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha leuk ... die halfdode meikever ... maar wel bizar dat die dan net weg was ! In mijn ogen ben jij een fotograaf waar ik naar opkijk, dus.... geef die fles maar aan mij... zal me smaken bij de patat met mayo !
  Groetje,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...