zondag 31 januari 2010

Gele pracht

Zon en oplopende temperaturen en daar is hij in vol ornaat de Acacia dealbata (bloemisten mimosa), afkomstig uit Australië maar aanwezig in vele tuinen aan de Costa-Blanca.
Een snelgroeiende boom met een hoogte tot 6 meter, een grijze schors en met fraai dubbel geveerde varenachtige bladeren en een overvloedige bloei in de periode januari tot maart. Daar de boom minder goed gedijt op kalkhoudende grond wordt de boom vaak veredeld op een stam van een minder ogende Acacia en is daardoor meer resistent bij een toepassing op kalkhoudende bodem.
Hoe het ook zij, we kijken iedere winter weer uit naar de bloei van deze onechte mimosa. Helaas zijn ze nog al windgevoelig en tijdens de storm van januari 2009 is er een in onze tuin omgewaaid.

3 opmerkingen:

 1. Zie je wel dat-ie al bloeit! Op beschutte plekken, tenminste. Maar in de vaas blijven ze niet lang mooi, jammer genoeg. Groeten van Edwin en Cokky

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mimosa ... daar heb ik goede herinneringen aan uit de tijd dat we in Zuid Afrika woonden. Om naar school te gaan liep ik altijd onder een grote Mimosaboom door. En heerlijk dat dat geurde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooi
  Je krijg gelijk zin in het voorjaar
  prachtige kleuren
  Gr Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...