dinsdag 17 augustus 2010

Mooist gelegen kerkhof van Spanje

Volgens de groene Michelin-gids is dit kerkhof - gelegen op een kaap in de golf van Biskaje bij de plaats Luarca in Asturië - het mooist gelegen van Spanje. En inderdaad als je dan toch ergens het moede hoofd ter ruste moet leggen, is dit zeker geen verkeerd plekje met zijn gegarandeerd vrijblijvend zeezicht. Alleen zal het niet eenvoudig zijn om nog een plaatsje te bemachtigen want het is nagenoeg vol. Al is er afgelopen mei besloten om de begraafplaats uit te breiden met 32 nieuwe graven. Onder de beroemde soortgenoten die hier begraven liggen, vinden we onder anderen Severo Ochoa, Nobelprijswinnaar in de geneeskunde en fysiologie in 1959. Een klein hoekje van het kerkhof is gereserveerd voor ongeïdentificeerde drenkelingen geborgen uit de zee waar het aan grenst.
Bij het kerkhof ligt de Ermita de la Virgen de la Blanca, deze werd gerestaureerd in 1961 en heeft een zeventiende-eeuwse barok altaarstuk.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Wout
  Nou dat zie er zeker niet verkeerd uit daar heel mooi en verzorgd en het schitterende uitzicht
  maar ja daar zie je zelf niks meer van maar het idee he zo heb ik dat wat je wel in Engeland en Ierland zie die grote glooiende vlakte en dan bij zo'n mooie grote boom net of je dan niet echt dood ga raar idee hé hopelijk blijven we hier nog heel lang,ik wens je een fijne dag toe vanuit een regenachtig Holland
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, Wout.
  Dat is bijzonder zeg. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie begraafplaats: netjes en sfeervol en op een prachtplek. Mooie fotoreportage.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, je doet me twijfelen.... heb t altijd al voor crematie gehad maar als ik dit plekje zie.. is wel n rustgevend idee.. Mooi !
  Groetje,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...