zaterdag 27 februari 2010

Meteorologische bom

(Uit het nieuws) In Spanje geldt de hoogste alarmfase vanwege zware stormen die dit weekeinde in de kustgebieden zullen woedden. Spaanse meteorologen spraken vrijdag over een “meteorologische bom”. De inwoners is dringend verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en deuren en ramen gesloten te houden. De hevige storm zal gepaard gaan met rukwinden tot 160 kilometer per uur. De storm zal volgens de meteorologische dienst kort aanhouden, maar krachtig zijn.
Zaterdag 10:00 uur. Vanmorgen is hier nog alles rustig, geen wind en enigszins mistig. Bij iedere storm ben ik bang voor de hoge palmboom die voor ons huis staat en die ver boven het dak uitkomt. Bij harde wind staat zijn stam te zwiepen en maakt de kruin een hels kabaal.
                           
12:00 uur, de mist is opgetrokken en er is een zacht briesje gekomen. Van naderend onheil is niets te bespeuren, de zee is vlak en er varen ook, zoals normaal, bootjes.
                          
15:00 uur. Prachtig weer, weinig wind, zonnig en iets over de 20º C.
                                                            
18:00 uur. Op het zes uur nieuws zie ik dat het in Spanje noodweer is. Buiten is er niet veel van te merken en er is nog steeds weinig wind.
Zondag 24:00 uur. De zware storm "Xynthia" die werd verwacht is niet over de Costa-Blanca gekomen, maar heeft in andere delen van Europa aan minstens 50 mensen het leven gekost.

1 opmerking:

  1. Dan heb je wel geluk gehad dat die aan je voorbij getrokken is. Wij hebben hier ook bomen die akelig dicht bij het huis staan, als het gaat waaien ben ik altijd bang dat er een op het huis valt en hebben wij nog een houten huis ook. Heel bijzonder vind ik dat je vaak buiten nog niet kunt zien dat er heel ander weer aan gaat komen, het blijft iets fascinerends hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...