woensdag 17 maart 2010

Ik heb het er niet zo op

Ik stond met mijn campertje op een parkeerplaats waar vanaf je een prachtig uitzicht hebt op de brug en de tunnel naar het Valenciaanse dorpje Cortes de Pallás.
Cortes de Pallás wordt vrijwel geheel beheerst door de elektriciteitsmaatschappij Iberdrola, de weg loopt in het dorp dood. Om in het dorp te komen of om het te verlaten moet je altijd door dezelfde tunnel en over dezelfde brug. In de tunnel hoorde ik ze en over de brug zag ik ze aankomen, de motorclub “Agrupación Moteros de Elda.
Laat ze in godsnaam doorrijden dacht ik bij mezelf, want ik waardeer de stilte en die gasten op die motoren daar moet ik niet zoveel van hebben. Voor mij is iedere brommer of motorrijder een Hell's angel en ze jagen met hun rotherrie ook de vogels weg.
Mijn gebed werd, zoals gebruikelijk, niet verhoord en bij de bocht van de weg kwamen ze ronkend de parkeerplaats oprijden. Gas gevend, rondjes rijdend, stof opwerpend en meer van dat ongemak voor een van de stilte genietende camperaar.
Later parkeerden ze hun motoren en maakten enkele clubleden foto’s van de andere clubleden. En daar begon mijn fotografenhart te spreken. Eigenlijk waren ze wel mooi die motoren zoals ze daar stonden te glimmen in het zonlicht. Ik besloot dan ook om er wat foto’s van te maken.
Tijdens het fotograferen kwam ik met ze aan de praat en na verloop van tijd dacht ik bij mezelf, zijn toch niet van die onaardige jongens, ze praten beschaafd Spaans en zelfs zonder Amsterdams accent, zoals die Hells Angels tijdens de begrafenis van een BC in Amsterdam.
Later heb ik ze de foto’s opgestuurd en sinds die tijd krijg ik regelmatig een uitnodiging van ze, om naar Elda te komen omdat ze weer een feest organiseren voor gehandicapten of andere minderbedeelden.
 
Ondertussen ben ik er achtergekomen dat niet iedere MC´er een Hell's angel is en ik kan maar tot één conclusie komen - Ik had het er niet zo op -.

5 opmerkingen:

 1. Je hebt mooie foto's gemaakt en vertelt er interessant bij. Soms heb je inderdaad van die vooroordelen die lang niet altijd blijken te kloppen.
  Een hele leuke serie Wout.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben blij te horen dat je van gedacht veranderd bent; Hou zelf ook wel van motors en omdat ik veel vrienden in dat milieu heb ,weet ik dat t allemaal geen hells angels zijn. Integendeel zelfs ! Achter n stoer uiterlijk schuilt vaak n klein hartje... Vind je foto's ervan trouwens prachtig, die 'blingbling' héééft wel iets he .... Grtz van moto-favoriet-AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf jarenlang Harley Davidson gereden en ja, ze maken harde muziek. Maar het gros bestaat inderdaad uit vredelievende en natuurvriendelijke mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, wat een mooi verhaal, Hans heeft sinds kort geen Harley meer en na 5 lessen ben ik afgehaakt, ik heb liever een paard. Maar inderdaad hoe mooi je van een vooroordeel kunt afraken door kennis te maken met ze, er zitten zeker veel bijzonder vriendelijke motorrijders tussen.
  Prachtige foto's weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Wout mooie en interessante serie en je ziet het je moest foto's nemen maar ze zijn zeer geslaagd
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...