zaterdag 6 maart 2010

Moraira Markt

Elke vrijdagmorgen wordt er op het parkeerterrein van Moraira een markt gehouden.
Tientallen handelaren bieden er hun waren aan, waar lokale bewoners en toeristen vanuit de verre omgeving op afkomen. Niet alleen om te kopen maar ook om te kijken en bekeken te worden.
In het hoogseizoen betekent deze wekelijkse markt verkeerschaos in Moraira. Locale politie komt er aan te pas om het verkeer te regelen en helaas zijn er altijd van die jeugdige onverlaten die zich nergens iets van aantrekken.
De markt komt vanaf negen uur op gang en aan het einde van de ochtend kan het behoorlijk druk zijn tussen de vele kraampjes, rond twee uur is de markt afgelopen maar dan zitten de terrasjes op de markt nog vol.
Het aanbod op de markt is vrij divers zoals groente, fruit, vis, noten, muziek, lederwaren, tapijten, aardewerk, kleding,  zonnebrillen, etc., maar er zijn ook veel dezelfde artikelen die bij meerdere kraampjes terug te vinden zijn.
 
Populair op de markt zijn de Spaanse jurken en Spaanse schoentjes.
En uiteraard de alom bekende waaiers die de señoritas van enige verkoeling moeten voorzien op warme zomerdagen en ook de tassen vinden gretig aftrek.
Maar ook voor een goed zeem kun je terecht op de markt van Moraira.
Het laatste decennium is de markt ook steeds multicultureler geworden maar dat is niet typisch iets voor alleen Moraira

5 opmerkingen:

 1. Hoi Wout wat een mooie en gezellige serie over de markt erg leuk
  en prachtige foto's
  Fijn weekend
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wout,
  Met veel plezier heb ik je hele blog weer eens uitgebreid bekeken.
  Wat heb je prachtige foto's gemaakt, je bent werkelijk van alle markten thuis. De natuur in Spanje is prachtig, je hebt het heel mooi gefotgrafeerd en je vertelt er ook leuk bij.
  Ik kom zeker regelmatig terug.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. knappe reportages.
  de gieren interesseerden me ook.
  ik zie veel natuurparken.
  mooie omgeving.
  groetjes
  ludo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmmm gezellige markt lijkt me dat daar, heel wat anders dan onze wekelijkse Puurse markt, maar durf erom te wedden dat ze daar geen 'paling in't groen' verkopen haha. Grtz,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wout, ik was zo vrij om een foto te plaatsen op de facebook pagina met een verwijzing naar jouw fotoblog. Neem aan dat je hiermee akkoord gaat, zoniet dan trek ik het weer terug. Zie hier www.facebook.com/VillaXenofilia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...