zaterdag 3 juli 2010

Bootvluchtelingen

Op het strand van Tarifa kun je ze zien liggen, de wrakke schepen waarmee migranten uit Afrika in Spanje aan wal zijn gekomen.
De bergen aan de overkant liggen in het Noord-Afrikaanse Marokko, het lijkt zo dichtbij maar toch hebben vele de overtocht met hun leven moeten bekopen.
De Guardia-Civil patrouilleert met snelle schepen voor de kust. Ook de Nederlandse mijnenjagers Hr. Ms. Maassluis, Hr. Ms. Haarlem en Hr. Ms. Hellevoetsluis werden tot 1 juli op volle zee ingezet tussen Spanje, Marokko en Algerije. Zij richten zich op het detecteren, volgen en rapporteren van bootjes met illegale migranten. Er moeten er echter toch heel wat aan land zijn gekomen want als je bijvoorbeeld tijdens de olijvenpluk in de provincie Jaén gaat kijken zien sommige dorpscentra werkelijk zwart van de kleurlingen.
In de Portugese Algarve kwam ik ze tegen, lachend en fotograferend duidelijk een dagje uit. Geslaagde bootvluchtelingen of gewoon toeristen? Ik hoop het eerste.

Zondag 11 Juli  -  Trieste aanvulling op bovenstaand bericht

2 opmerkingen:

  1. Alweer een goeie serie Wout
    en de de dames op de onderste foto's zie er wel gelukkig uit dus die zullen het wel goed getroffen hebben gelukkig
    Fijn weekend groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. n pakkende serie Wout ! Zo te zien zijn ze gelukkig en dat is t belangrijkste. Je eerste foto met die achtergelaten bootjes en je 2 eerste van de kleurlingen zijn ronduit pareltjes !

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...