woensdag 28 juli 2010

Rookverbod

Als je al tientallen jaren in Spanje woont ga je automatisch Nederland wat idealiseren. Zo is er in Spanje een rookverbod waar je - gelukkig voor mij als fervent pijproker - weinig van merkt en waardoor je nog vrijwel overal een pijpje op kunt steken. Je denkt echter onbewust dat ze zich in Nederland wat meer aan de regels houden en je staat dan ook raar te kijken als je een Nederlands marineschip ziet waar ze gewoon staan te paffen.
Nu zie je een sticker op het schip met verboden te roken, en je denkt ze staan voor de sticker dus daar zullen ze wel mogen roken. Maar in de Nederlandse tabakswet die op 1 januari 2004 is ingegaan staat onder categorieën van organisaties waar een rookverbod geldt, marineschepen en vestigingen vermeld.
Omdat ik niet zeker weet of die mannen nu wel of niet in overtreding zijn en om hun privacy te beschermen, heb ik ze maar een balkje gegeven want ik ben geen opsporingsambtenaar en van mij mogen ze roken, dat doen de explosieven die ze afvuren trouwens ook. Wel vraag ik me af of ze hier – net zoals in de horeca - ook ter controle binnenvallen en aan wie delen ze in dit geval de boete uit, aan de Minister van Defensie?
Daar komt bij dat deze mannen, zo te zien, wel een rokertje hebben verdiend want ze zijn bekaf.
Onthoud, een tevreden roker is geen onruststoker en dat is wel een gerustellende gedachte bij een ministerie dat tot 1959 het Ministerie van Oorlog heette.

1 opmerking:

  1. Hoi Wout nu dit is een SUPER serie zeg hoe bestaat het ik denk dat heel veel mensen dagelijks heel veel geluk hebben (heb je nog niks van de Marine gehoord ??)ze zien misschien ook de foto's deze horen in een grote krant thuis ik vind ze geweldig TOP
    Had je een grote telelens zeker

    P's bedankt voor je reactie
    Ik drink 3 kleine kopjes koffie per dag ha ha

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...