dinsdag 27 juli 2010

Warm

De warmste maand moet nog komen, toch komt de temperatuur in de omgeving van Sevilla al regelmatig boven de 40º Celsius. In het “Guinness book of records” valt te lezen dat de hoogste temperatuur die ooit in Spanje is gemeten 51º Celsius bedraagt. Deze temperatuur dateert van 30 juli 1876 en werd eveneens gemeten te Sevilla. De meting was weliswaar juist, de opstelling van de thermometerhut was dat echter niet. Deze waarde is dan ook door de Spaanse weerdienst verworpen. De hoogste gevalideerde waarde voor Spanje komt voor rekening van Murcía waar op 29 juli 1976, 47,8º Celsius werd geregistreerd.
De paarden langs de Guadalquivir in de buurt van Sevilla springen niet ter verkoeling het water in, maar zoeken schaduw onder een Eucalyptusboom.

Net zoals de schapen in Badajoz die verkoeling zoeken onder een Steeneik.
 
Maar deze hond, die ik tegenkwam in de Marjal, heeft het volgens mij toch het beste bekeken. Alleen jammer dat zijn baas hem steeds stenen liet opduiken zodat het arme dier vrijwel geen tand meer overheeft.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Wout
  Mooie plaatjes weer mooi om te zien hoe wijs die dieren dikwijls zijn heel rustig blijven staan zich niet druk maken en ja honden houden er wel van om effe lekker te badderen
  Hier is het gelukkig weer wat koeler en dat geven ze heel de week op
  Fijne dag en probeer je een beetje koel te hoeden
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff, ik krijg het al warm als ik naar je foto's kijk Wout. Met deze temperaturen zou ik net als de schapen en de paarden de schaduw opzoeken of zwemmen zoals de hond. Gelukkig heb ik dan geen baas die me van alles op laat duiken.
  Hele leuke foto's.
  gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Wout, ja de dieren hebben het ook warm als de temperaturen zo hoog zijn....
  heel mooie serie alle drie de foto zien er goed belicht uit, mooi van scherpte...
  complimenten

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja deze zomer mogen we niet klagen he, overal bijna tropische temperaturen (beetje minder heet was ook goed voor mij maar ik wil niet klagen haha). Bij t kijken van deze serie lijkt de temp in de kamer n paar graden te stijgen, de hitte straalt eraf ! Knap gedaan !
  Groetje,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...